HomeInspiratieDe meest geschikte planten voor een botanisch interieur

De meest geschikte planten voor een botanisch interieur

Steeds meer mensen besteden veel aandacht aan hun interieur. Daarbij gaat het dan niet alleen om de meubels maar ook om het kiezen van de juiste planten. Een botanisch interieur is helemaal de trend van nu. Maar welke planten passen daarbij? Hoe vind je het juiste evenwicht tussen de planten die je in je woonkamer zet? We geven je tips voor planten die perfect passen bij een interieur in botanische stijl. Het goede nieuws is dat deze planten niet veeleisend zijn. Ze gaan niet zomaar dood als je eens vergeet om ze water te geven. Ook als ze te veel water krijgen kunnen ze daar over het algemeen goed mee omgaan. Natuurlijk moet je het niet te gek maken, iedere levende plant heeft op zijn tijd aandacht nodig. 

Monstera Deliciosa

Het belangrijkste kenmerk van de Monstera Deliciosa zijn de gaten in de bladeren. Dit wijst bij deze plant niet op de hagelschotziekte die door een schimmel wordt veroorzaakt. Het hoort bij deze plant waarvan de bladeren veel weg hebben van die van een bananenboom. De plant heeft niet veel aandacht nodig, twee keer in de week water geven is voldoende. 

Strelitzia Nicolai

De Strelitzia is een bekende kamerplant die geliefd is bij mensen die een botanische inrichting geweldig vinden. Het voordeel is dat hij in verschillende soorten en maten verkrijgbaar is. Er is dus altijd wel een plekje te vinden voor deze niet veeleisende plant. Wil je een Strelitzia die dient als blikvanger in je interieur dan ga je voor de Strelitzia Nicolai XXL. Deze plant valt in het wat duurdere segment qua prijs, maar dan heb je wel een plant die je interieur meteen een heel eigen gezicht geeft. 

Citroenboom

Het leuke van een citroenboom in je huis is dat de citroenen die eraan groeien gewoon eetbaar zijn. Je kunt ze gebruiken voor zoete gerechten zoals taarten of als ingrediënt voor de dressing van je salade. Daar komt bij dat zo’n boompje ook nog eens heel leuk en gezellig staat. 

Ficus Elastica

De Ficus Elastica staat in Nederland ook bekend onder de naam rubberplant. Het is een plant met een robuust en stoer uiterlijk. Zijn donkere verschijning spreekt veel mensen aan. De bladeren zijn natuurlijk niet echt van rubber, maar dankzij hun stevige structuur komen wel dicht in de buurt. 

Opuntia Indica

De Opuntia Indica kennen we in Nederland onder de naam schijfcactus. Een prima benaming, want het is inderdaad een plant die tot de cactusachtigen behoort. Zoals het een woestijnplant betaamt heeft deze plant erg weinig water nodig. Als hij eens per maand een klein beetje water krijgt is hij helemaal tevreden en zal hij zijn fraaie bloemen aan je tonen. 

Maak een urban jungle van je woonkamer

Botanische planten passen prima in een woonkamer die in urban jungle stijl is ingericht. Hiervoor gebruik je natuurlijke kleuren zoals groen en bruin, afgewisseld met wat felle kleuren voor de accenten zoals geel, rood of oranje. Een bijkomend voordeel is dat planten in huis ook nog eens erg gezond zijn. Ze geven zuurstof en zuiveren de lucht door stikstof op te nemen. Ook als je geen groene vingers hebt kun je met een gerust hart botanische planten in huis nemen omdat ze niet veel speciale zorg nodig hebben. Sterker nog: voor veel van deze planten geldt dat ze beter gedijen als ze niet te vaak water krijgen. Sommigen staan graag op een lichte plek, maar er zijn ook genoeg planten die het prima doen als ze niet voor het raam kunnen staan. Laat je eventueel adviseren in het tuincentrum als je op zoek gaat naar mooie planten voor jouw groene interieur. 

Meest populair