HomeInspiratieOverzicht van natuurlijke schuttingen middels haagplanten

Overzicht van natuurlijke schuttingen middels haagplanten

Denk jij erover na om een schutting te plaatsen? Schuttingen zijn er in heel wat soorten, maten en kleuren. Genoeg opties om uit te kiezen! Een van de meest populaire mogelijkheden van dit moment is de natuurlijke schutting. Dit is een type schutting gemaakt van natuurlijke materialen. En ook als het gaat om natuurlijke schuttingen heb je heel wat mogelijkheden: wat dacht je van haagplanten? Hier lees je alle belangrijke informatie en vind je een duidelijk overzicht van natuurlijke schuttingen middels haagplanten.

Soorten natuurlijke schuttingen

In je zoektocht naar een mooie natuurlijke schutting zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Benieuwd naar de soorten natuurlijke schuttingen die je kunt aanschaffen? Hier vind je een duidelijk overzicht:

  • Beukenhaag: de beukenhaag behoort ongetwijfeld tot de meest populaire haagplanten, vanwege de mooie kleur en het feit dat de bladeren ook in de winter vol blijven.
  • Meidoornhaag: de meidoornhaag is veelzijdig en robuust. De plant is verkrijgbaar in meerdere soorten.
  • Taxus: de taxus is geschikt voor zowel afscheiding als sier. Samen vormt dit de perfecte combinatie voor uw tuin.
  • Laurierhaag: een reden om voor de laurierhaag te kiezen is de heerlijke geur die voortkomt uit de bloemen die twee keer per jaar tevoorschijn komen.
  • Vuurdoornhaag: dit is een type haag die niet alleen heel mooi is, maar die ook nog eens heel fijn is voor vogels. Het is een goede schuilplek, maar de bessen dienen ook als prima voedsel.

Andere soorten natuurlijke schuttingen worden gemaakt van bamboe, wilgentenen, rietmatten en meer. Zo zijn er heel wat manieren waarop je een natuurlijk schutting kunt creëren. Je kunt er zowel voor kiezen om een haagplant te plaatsen als een van de andere beschikbare materialen.

Hoe ga je aan de slag?

Wanneer je een haagplant hebt gevonden die je als schutting gaat gebruiken is het eerst belangrijk om te bepalen wat je mooi vindt. Wil je een winterharde haagplant die je als schutting gaat toepassen of vind je het geen probleem als de haag zijn bladeren verliest na de zomer? Daarnaast bepaal je hoeveel je nodig hebt voor de afscheiding van je tuin. Let op de maximale hoogte van een schutting. Tot slot hoef je alleen nog maar je haag te bestellen of in het tuincentrum te kopen. Natuurlijk is het ook slim om te kijken welk onderhoud je haag nodig heeft.

Ontdek alle voordelen van haagplanten als schutting

Houten schutting, een bamboe schutting, een schutting van andere materialen: er zijn volop mogelijkheden in je zoektocht naar een mooie tuin- of erfafscheiding. Waarom zou je kiezen voor haagplanten als schutting? Hier vind je de grootste voordelen van een natuurlijke schutting van haagplanten:

  • Natuurlijke uitstraling: het belangrijkste voordeel is de natuurlijke uitstraling die een schutting van haagplanten met zich mee brengt.
  • Huis voor vogels: de schutting dient als een mooie leefomgeving voor vogels en andere insecten. Zo heb je gelijk meer levendigheid in de tuin!
  • Verkoelende werking: hagen helpen met de afvoer van water bij hevige regenbuien. Hagen nemen ook water op en verdampen dit in de zomer: dit heeft een verkoelende werking.

Meest populair