HomeInspiratieKunstbloemen vrijhouden van stof doe je zo

Kunstbloemen vrijhouden van stof doe je zo

Kunstbloemen zijn populair en dat begrijpen we maar al te goed. Ze zijn perfect om sfeer in een ruimte te creëren en daarnaast kun je er heel lang gebruik van maken. Ook zijn kunstbloemen bijna niet meer van echt te onderscheiden. En omdat je in huis altijd te maken hebt met stof, ontkomen ook jouw kunstbloemen daar niet aan. Deze unieke decoratie zo lang mogelijk mooi houden? Kunstbloemen vrijhouden van stof doe je zo!

Net als alle andere decoratie in huis, zullen ook jouw kunstbloemen stof aantrekken. Je bloemen gaan een stuk minder mooi ogen en dit heeft ook invloed op de uitstraling van jouw interieur. Je hebt er veel baat bij wanneer je jouw zijden bloemen mooi houdt, ondanks dat kunstbloemen verder helemaal geen onderhoud nodig hebben. Hier vind je de beste manieren om kunstbloemen stofvrij te houden.

Tip 1: Gebruik een plumeau

Een plumeau of swiffer is een ideaal hulpmiddel om het meeste stof van je kunstbloemen te verwijderen. Op deze manier ben je snel van die fletse kleur van je zijden bloemen af en stralen ze weer als vanouds. Het gebruik van de plumeau is eenvoudig en lekker snel.

Tip 2: Zet je zijden bloemen buiten

Is het lekker weer buiten? Dan is het zeker een aanrader om je vaas met kunstbloemen even buiten te zetten. De wind kan er dan doorheen waaien; het meeste stof waait dan vanzelf weg. Daarnaast is het voor je kunstbloemen altijd goed om even in de frisse lucht te staan. Het boeket ruikt weer fris en is daarnaast ook stofvrij: win-win. En wanneer er nog wat stof achter is gebleven, haal je dat ook met gemak weer weg.

Tip 3: Stof je kunstbloemen af

Behalve een swiffer of een plumeau kun je natuurlijk ook gewoon gebruik maken van een stofdoek. Deze speciale doeken absorberen het stof en dit zorgt ervoor dat je bloemen binnen mum van tijd weer helemaal vrij zijn van stof. Met het gebruik van een stofdoek zorg je er ook voor dat je het oppervlak van de kunstbloemen niet beschadigt.

Tip 4: Maak gebruik van een föhn of stofzuiger

Heb je te maken met hardnekkig stof dat je er niet snel afkrijgt met een swiffer of stofdoek? Dan kun je er ook voor kiezen om het zwaardere geschut erbij te halen. Een stofzuiger of föhn kan wonderen doen, maar je moet hierbij wel voorzichtig te werk gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de föhn niet op de meest harde en hete blaasstand staat. De warmte kan de bloemen vervormen en de aanhechtingspunten van de bladeren zwakker maken.

Tip 5: Maak de bloemen schoon met water

Sommige kunstbloemen zijn bestand tegen water, waardoor je ze ook goed schoon kunt maken met water. Ook betekent dit dat je ze gewoon buiten neer kunt zetten. Zitten er hardnekkige vlekken op je zijden boeket? Maak dan een mengsel van lauw water en wat sop. Probeer het eerst uit met een sopje, zodat je meteen kunt zien wat het effect is op de kleur van de bloem.

Tip 6: maak gebruik van alcohol

Een 50/50 mengsel van water en alcohol zorgt ervoor dat je hardnekkige ophopingen van stof kunt schoonmaken. De alcohol absorbeert de stof en tast de vorm van je boeket niet aan. Probeer altijd eerst lauw water met wat sop om te kijken of dit helpt. Het schoonmaak- of wasmiddel moet wel geschikt zijn voor zijde.

Meest populair