HomeInspiratieDe leukste hangende planten voor het trapgat op een rijtje

De leukste hangende planten voor het trapgat op een rijtje

Een trapgat ziet er al snel kaal uit. En wanneer je op zoek bent naar een manier om je trapgat op te leuken, kom je al snel uit bij het ophangen van een leuke hangende plant. Met de keuze uit een ruim aanbod van mooie hangplanten ben je altijd verzekerd van een goede keuze. Op deze pagina vind je de leukste hangende planten voor het trapgat op een rijtje en schaf je gegarandeerd iets aan dat perfect in je trapgat past!

1: Scindapsus Pictus

Met de Scindapsus Pictus kies je niet alleen voor een mooie, maar ook een hele leuke en unieke hangende plant. De plant heeft een zilvergrijs bladmotief en hangt sierlijk naar beneden. Een bijkomend voordeel: hij zuivert de lucht in huis en is daardoor een nog betere keuze. De grond is het liefst altijd een beetje vochtig, zodat de plant perfect kan groeien en jouw trapgat kan versieren. 

2: Peperomia Prostrata

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleine hangplanten te plaatsen in het trapgat. De Peperomia Prostrata is dan de perfecte keuze. Deze plantjes hebben een prachtig blad met een unieke tekening erop en daarnaast duurt het niet lang voordat de takken ver naar beneden groeien. Voordat je het weet is jouw trapgat het groenste plekje in huis. De Peperomia Prostrata is makkelijk te verzorgen: je hoeft hem slechts een keer in de week wat water te geven. Licht vindt deze plant ook belangrijk.

3: Dischidia Nummularia

De naam is een hele mond vol, maar je kiest hiermee wel voor een prachtige hangende plant. De Dischidia Nummularia heeft een volle bos met groene bladeren en is hiermee een mooie aanvulling op je trapgat. De plant hangt graag in licht maar je doet er goed aan om deze plant niet in direct zonlicht te hangen. Deze Dischidia Nummularia is in zowel groot als klein verkrijgbaar: bepaal zelf wat er bij jouw trapgat en wensen past.

4: Lipstickplant 

Kan jouw trapgat wel een opkikker gebruiken? De Lipstickplant is de perfecte aanwinst: deze bijzondere en opvallende plant zal zeker meteen in het oog springen. Deze plant heeft unieke bladeren: dit is al een reden om voor de plant te kiezen. Daarnaast groeien er nog rode bloemen uit de plant wat een mooi effect geeft. Deze plant is om heel veel redenen een leuke aanwinst voor het trapgat: je kiest meteen voor een blikvanger.

5: Hedera

Wie een beetje verstand heeft van planten, weet dat je met de hedera altijd goed zit. De plant is sterk, groeit snel en ziet er daarnaast ook nog eens mooi uit. Omdat de hangende hedera mooi vol is en goed groeit, is het binnen no-time de perfecte aanvulling in je trappengat. Het enige wat je hoeft te doen is de plant af en toe water geven. De plant doet het goed in de halfschaduw en is daardoor ook ideaal voor in het trapgat. Wordt de hedera te lang? Dan kun je hem heel makkelijk snoeien.

Meest populair