HomeInspiratieDe mooiste grote kamerplanten op een rijtje

De mooiste grote kamerplanten op een rijtje

Iedereen wil een echte blikvanger in huis: en hoe creëer je dat nu beter dan met een grote kamerplant? Een plant zorgt meteen voor sfeer in een ruimte en zorgt er ook meteen voor dat je een eyecatcher hebt waar de eerste blik naartoe gaat. Kamerplanten zijn er in heel veel soorten en maten. Ben jij op zoek naar een grote plant? Hier vind je de mooiste grote kamerplanten op een rijtje. Zo wordt een keuze maken nog makkelijker!

1: Olifantsoor (Alocasia Zebrina)

Een van de mooiste grote kamerplanten op dit moment is de Olifantsoor, de Alocasia Zebrina. Deze plant staat bekend om de bijzondere stengels met het zwart/wit patroon, maar ook de hartvormige bladeren zijn een reden om voor de Olifantsoor te kiezen. De plant heeft een mooie uitstraling en staat perfect in iedere huiskamer. Een vochtige omgeving en regelmatig water is wel belangrijk. 

2: Polyscias 

De Polyscias is een bijzondere plant: de houten stam en ronde, donkergroene blaadjes zie je nergens anders. Met deze plant haal je een klein boompje in huis die goed tegen schaduw kan en daarnaast ook nog eens goed omhoog groeit. Zo ben jij verzekerd van een mooie en grote kamerplant.

3: Vioolbladplant (Ficus Lyrata)

De Ficus Lyrata, ook wel vioolbladplant genoemd, is ook een onmisbare plant op deze lijst. De plant heeft schitterende vioolvormige bladeren met een bijzondere nerfstructuur. De plant doet het goed in een ruimte met een constante temperatuur en kan onder de juiste omstandigheden flink groeien. 

4: Kentia Palm (Howea Forsteriana)

Je gaat nooit de mist in met een goede palm. De Kentia Palm is hier een voorbeeld van. Deze plant is fris, tijdloos en heel makkelijk te verzorgen. En ook niet onbelangrijk: de plant kan flink groeien en daardoor een echte eyecatcher in je woonkamer worden. 

5: Gatenplant (Monstera Deliciosa)

De monstera, ook wel gatenplant genoemd, mag niet in het rijtje ontbreken. Deze plant is alleen al een aanrader vanwege de bijzondere gaten in de bladeren, waardoor je meteen een bijzonder effect creëert. Daarnaast is deze plant helemaal niet moeilijk te verzorgen, waardoor je ook zonder groene vingers een mooie plant in huis haalt. 

6: Cowboycactus (Euphorbia Ingens)

Cactussen zijn er in heel veel soorten en maten. Wanneer je kiest voor de cowboycactus ziet je goed op het gebied van formaat. Deze plant is groot en robuust en is in iedere ruimte meteen de blikvanger. Bijkomend voordeel: cactussen hebben niet veel water nodig. 

7: Palmlelie (Yucca Elephantipes)

Met een palmlelie zit je altijd goed. Deze mooie plant is verkrijgbaar in verschillende formaten. En omdat deze plant van nature niet zo snel in de hoogte groeit, doe je er goed aan om meteen een groot exemplaar aan te schaffen. De plant maakt wel snel nieuwe bladeren aan, waardoor je plant er altijd mooi en vol uitziet. De palmlelie heeft stevige bladeren en een sterke stam: hij kan goed tegen een stootje!

8: Philodendron Xanadu

Wil je een robuuste en wilde plant in de woonkamer zetten? Overweeg dan eens de Philodendron Xanadu. De stammen groeien alle kanten op en ook de bladeren staan alle richtingen op. Hoewel deze plant van een vochtige omgeving houdt, hoef je verder qua onderhoud niet veel te doen en kies je voor een mooi effect met een bijzondere plant. 

Meest populair