HomeInspiratieGebruik van kattenkruid en het effect op katten

Gebruik van kattenkruid en het effect op katten

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: een kat kwam in aanraking met kattenkruid en begon zich wel heel vreemd te gedragen. Kattenkruid is een kruid dat een bijzonder effect heeft op katten. Maar wat is het precies, waar koop je het, is het veilig om te gebruiken en welk effect kan het hebben op jouw kat? Dat lees je hier!

Wat is kattenkruid?

Kattenkruid is een plant die groeit in Azië en Europa. De plant wordt ook wel Nepeta Cataria genoemd. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk hoe dit kruid precies werkt. Er zitten stoffen in die invloed hebben op de kat. Meestal heeft kattenkruid een paar minuten effect op een dier. 

Het effect van kattenkruid op je kat is niet altijd te voorspellen. Katten kunnen er heel anders op reageren. De ene kat wordt er heel relaxed van: ze gaan op hun rug liggen, rollen heen en weer en kunnen ervan gaan kwijlen. Katten kunnen ook opgewonden raken van kattenkruid. De andere kat wordt er juist heel wild van, terwijl het ook mogelijk is dat jouw kat er helemaal niet of nauwelijks op reageert. Het is niet vooraf te voorspellen hoe een kat reageert op kattenkruid. 

Alles over de veiligheid van kattenkruid

Is het veilig om kattenkruid te gebruiken? Het kan zeker geen kwaad om deze plant in de tuin te hebben staan of om speelgoed te kopen waar kattenkruid in zit. De plant is te koop als spray of in andere vormen. Wil je voor het eerst kattenkruid kopen? Dan is het goed om te weten dat het geen kwaad kan, het is niet verslavend voor je kat. Het is zelfs leuk om te zien hoe jouw kat hierop gaat reageren. Wellicht werkt het heel kalmerend voor je kat of wordt je kat er juist heel levendig van. Je kunt heel makkelijk kattenkruid online kopen of in de dierenwinkel om zo te ontdekken welk effect het heeft op jouw kat. 

Hier schaf jij kattenkruid aan

Wil jij kattenkruid aanschaffen voor je kat? Dit kan op heel veel verschillende manieren. Onder andere in tuincentra vind je kattenkruid in speelgoed, maar je kunt natuurlijk ook langs de dierenwinkel gaan om het hier te kopen. Je zult versteld staan in hoeveel vormen kattenkruid verkrijgbaar is: het is aan jou om te bepalen wat je koopt. Advies vragen aan de medewerker kan altijd. Kattenkruid is van oorsprong een buitenplant en het is dan ook goed mogelijk om dit zelf te zaaien in de tuin. Je kunt ze in de lente rechtstreeks in de tuin plaatsen, maar het is ook mogelijk om dit eerst binnen te zaaien en later in het jaar buiten te zetten. De plantjes staan het liefst in de volle zon en kunnen dan volop groeien. Merk je dat jouw kat dol is op kattenkruid? Ontdek zelf je mogelijkheden om dit te zaaien en te laten groeien in je tuin. Je kunt het natuurlijk ook gewoon kopen en aan je kat geven!

Meest populair