HomeInspiratieVerschillende Dieffenbachia soorten: wat onderscheidt ze?

Verschillende Dieffenbachia soorten: wat onderscheidt ze?

Met de Dieffenbachia kies jij voor een echte eyecatcher in huis! En omdat deze plant heel veel verschillende soorten heeft, kun je altijd een plant kiezen die perfect bij jou past. Of je nu een kleine plant zoekt, een grote plant of allebei: met een Dieffenbachia plant heb je volop mogelijkheden. Maar wat zorgt er nu voor dat deze plant zoveel verschillende soorten heeft? Hier ontdek je alles over de verschillende Dieffenbachia soorten en wat ze van elkaar onderscheidt. 

Wat moet je weten over de Dieffenbachia?

De Dieffenbachia is een plant die van oorsprong uit het regenwoud van Midden- en Noord-Amerika komt. De kamerplant houdt van een vochtige ondergrond en staat het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. De kamerplant is wel giftig voor zowel honden als katten en kinderen. Een enkele hap van het blad geeft een branderig gevoel en kan de keel opzwellen. Bij het snoeien van bladeren komt sap vrij: raak dit niet aan, het is slecht voor de huid. Wanneer je de plant op een veilige plek plaatst is er niet veel aan de hand en kun je volop genieten van je nieuwe aanwinst.

Dieffenbachia soorten

Er is een ding waar de Dieffenbachia om bekend staat, en dat is de vele soorten die er van de plant verkrijgbaar zijn. In totaal zijn er meer dan 30 soorten verkrijgbaar, allemaal afkomstig uit het regenwoud in Midden- en Noord-Amerika. De belangrijkste verschillen zitten hem in de bladeren. Waar de ene plant mooie grote bladeren heeft die breed uitwaaieren, heeft de andere Dieffenbachia juist kleine en gevlekte bladeren.

Overzicht van de verschillende soorten

Hier vind je een overzicht van een aantal bekende Dieffenbachia soorten:

  • Dieffenbachia Maroba: deze Dieffenbachia staat bekend om de grote bladeren die diepgroen van kleur zijn met een lichtgroene kern. Dit zorgt voor een mooi en indrukwekkend effect. 
  • Dieffenbachia Vesuvius: deze plant heeft grote roomwitte bladeren met een lichtgroene tekening. Nieuwe bladeren kondigen zich in het hart van de plant aan, waar ze eerst opgerold zitten en daarna mooi ontvouwen.
  • Dieffenbachia Reflector: deze Dieffenbachia onderscheidt zich door de mooie ronde bladeren die een luchtzuiverende werking hebben. De plant is relatief hoog in vergelijking met andere soorten.
  • Dieffenbachia Crown: deze plant heeft kleine en smalle bladeren die donker van kleur zijn maar flink wat lichte vlekken bevatten. De plant zorgt voor een tropische en frisse uitstraling. 
  • Dieffenbachia Alix: de bladeren van de Dieffenbachia Alix hebben een uniek patroon dat bijna hypnotiserend is. De donkere buitenkant en de lichte binnenkant zorgen voor een bijzonder effect.
  • Dieffenbachia Tropic Snow: ook de Dieffenbachia Tropic Snow heeft een bijzondere bladtekening en is hiermee uniek in zijn soort. Deze plant is sterk, kan hoog groeien en heeft veel grote bladeren die mooi uiteen waaieren.

Bij het uitkiezen van een nieuwe Dieffenbachia plant is het vooral belangrijk om te kijken naar de grootte en de bladtekening. Deze is bij iedere soort anders en dit betekent dat je altijd een plant kiest die helemaal aan je wensen voldoet. Bekijk zelf alle prachtige Dieffenbachia soorten en ontdek alle mogelijkheden!

Meest populair