HomeInspiratieVerschillende Tradescantia soorten op een rijtje

Verschillende Tradescantia soorten op een rijtje

Ben jij op zoek naar een makkelijke kamerplant? Onder andere de Tradescantia is dan een goede keuze. Deze plant is verkrijgbaar in heel veel soorten, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden met deze plant? Hier vind je de verschillende Tradescantia soorten op een rijtje en wordt het nog makkelijker om een keuze te maken!

Alles wat je moet weten over de Tradescantia

De Tradescantia is een plant die van oorsprong uit tropische gebieden in Noord- en Zuid-Amerika komt. De Tradescantia wordt ook wel Vaderplant genoemd. Deze plant is om meerdere redenen erg geliefd. De plant is makkelijk qua verzorging: de Tradescantia doet het goed op een plek met veel indirect zonlicht. Daarnaast is de plant ook heel makkelijk te stekken. En omdat steeds meer mensen hiermee bezig zijn is het een populaire plant. 

Hoe moet je de Tradescantia verzorgen? De grond van de plant moet goed vochtig blijven, waardoor wordt aangeraden een keer per week water te geven. Met je vingers kun je controleren hoe droog de grond is. Als dit na twee dagen al droog is, moet je de plant wellicht twee keer per week water geven. De Tradescantia staat het liefst op een lichte plek. De soorten met lichte bladeren willen een wat zonnigere plek, de soorten met donkere bladeren willen een wat donkerdere plek.

Deze Tradescantia soorten kun je kopen

Een van de bijzondere eigenschappen van de Tradescantia is dat deze plant in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar is. Dit betekent dat het voor jou nog makkelijker wordt om een plant te kiezen die aan jouw wensen voldoet. Benieuwd naar de verschillende soorten Tradescantia planten? Hier vind je een overzicht:

  • Tradescantia Zebrina: deze populaire Tradescantia plant heeft een zilver groen blad met een paarse streep in het midden. De achterkant van het blad is ook paars. Deze plant is een kleurrijke en stijlvolle toevoeging.
  • Tradescantia Quadricolor: zoals de naam doet vermoeden is deze plant erg kleurrijk. De plant heeft bladeren met een wit met groen gestreepte bovenkant en een onderkant met roze/paarse randen. Je kiest hiermee voor een opvallende plant in huis. 
  • Tradescantia Purple Heart: deze plant herken je aan de diep paarse bladeren en de paarse stengels. Deze plant kan in de zomer ook roze bloemen krijgen, dit gebeurt als de plant in de ideale omstandigheden leeft. 
  • Tradescantia Yellow Hill: dit is een hangende plant met groen-gele bladeren. Deze plant is niet alleen heel makkelijk te verzorgen, maar groeit ook heel snel waardoor je heel snel een mooie, volle hangplant hebt.
  • Tradescantia Green Hill: deze kamerplant heeft prachtige groene bladeren en is in meerdere varianten verkrijgbaar. Zo kun je deze plant hangend kopen, maar ook in een normale pot plaatsen. De plant is heel makkelijk te verzorgen.

Naast de bovenstaande soorten vind je ook nog: Tradescantia Nanouk, Tradescantia Tricolor, Tradescantia Pallida, Tradescantia Fluminensis en meer. Het is aan jou om te bepalen wat je mooi vindt en welke type plant in je huis past. Met de Tradescantia kies je in ieder geval voor een mooie en makkelijke plant.

Meest populair