HomeInspiratieWaar vind ik mooie kunstplanten?

Waar vind ik mooie kunstplanten?

Echte kamerplanten zijn mooi, maar de verzorging kan veel tijd in beslag nemen. En in je zoektocht naar een alternatief kom je ook kunstplanten tegen. Hoewel de kwaliteit van kunstplanten steeds beter wordt, zijn er nog altijd veel winkels waar je kunstplanten tegenkomt die niet aan jouw wensen voldoen. Benieuwd waar je mooie kunstplanten aanschaft? Hier ontdek je een aantal voorbeelden.

Waarom kunstplanten aanschaffen?

De aanschaf van kunstplanten is om meerdere redenen een aanrader. Zo is het in de eerste plaats een makkelijk alternatief voor echte planten. Ze hebben geen verzorging nodig en zijn daarnaast ook niet giftig voor huisdieren. Kunstplanten zijn niet alleen voor in huis een goede oplossing, maar ook op kantoor. Met groen creëer je snel een mooie uitstraling, maar ben je geen tijd kwijt aan de verzorging hiervan. Goede kunstplanten zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en geven het groenaccent waar jij naar op zoek bent. 

Kunstplanten bij woonwinkels

Er zijn heel wat woonwinkels waar je terecht kunt voor een breed assortiment van kunstplanten. Het grote voordeel van woonwinkels is dat je in de winkel de plant meteen van dichtbij kunt bewonderen, om te zien hoe echt de plant is. Op deze manier kun je meteen bepalen hoe de kwaliteit is en of het aan je wensen voldoet. 

Kunstplanten bij tuincentra

Voor de echte kamerplanten kun je hier natuurlijk altijd terecht, maar ook tuincentra begrijpen als geen ander dat niet iedereen op zoek is naar echt. En daarom vind je in steeds meer tuincentra verschillende kunstplanten en -bloemen die niet van echt te onderscheiden zijn. Grote en kleine tuincentra bieden diverse kunstplanten aan. Net als in woonwinkels kun je de planten direct in het echt zien en bepaal je of het aan je wensen voldoet. 

Kunstplanten in webshops

Op zoek naar een uitgebreid assortiment? Dan is het zeker aan te raden om online te kijken. Dankzij de vele webshops in kunstplanten is het aanbod enorm. Niet alleen zijn de meest plantensoorten aanwezig, maar je profiteert daarnaast ook van gemakkelijk bestellen en  verzenden. Hoewel het een nadeel is dat je de plant niet in het echt kunt zien, hebben de meeste webshops duidelijke foto’s waaraan je ook veel detail kunt aflezen. Daarnaast is het altijd aan te raden om de reviews te lezen, zodat je de ervaringen van anderen kunt lezen. 

Hier moet een goede kunstplant aan voldoen

Voordat je een kunstplant koopt, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Onderstaand vind je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten:

  • Details: vergeet niet om op details te letten, zoals kleur, structuur en hardheid. Ook een glanslaag kan de plant er juist heel nep uit laten zien. Neem dit mee in je zoektocht naar een plant.
  • Plantensoort: sommige planten zien er van zichzelf vrij plastic uit, waardoor ze al nep lijken. De aloe vera, vetplanten, de sanseveria en de bananenplant zijn hier voorbeelden van.
  • Foto meenemen: heb je een type plant waarvan je graag een kunstversie wilt kopen? Houdt dan altijd een foto bij de hand zodat je zeker weet dat je een kunstplant koopt die er goed op lijkt. 

Een mooie kunstplant gekocht? Zet hem altijd in een mooie pot en decoreer hem als een echte plant. Op deze manier lijkt je plant meteen nog echter en kun je heel wat mensen voor de gek houden!

Meest populair