HomeInspiratieGeschikte soorten bamboe planten voor binnen

Geschikte soorten bamboe planten voor binnen

Ben jij op zoek naar een nieuwe kamerplant met een unieke uitstraling? Een bamboeplant is dan zeker een aanrader: ze zien er niet alleen waanzinnig mooi uit, maar zijn daarnaast vrij uniek om in huis neer te zetten. Je kiest hiermee dan ook gegarandeerd voor een eyecatcher. 

Van bamboe planten is bekend dat ze het niet allemaal even goed doen als kamerplant. Maar welke soorten zijn wel geschikt? Hier lees je meer over de geschikte soorten bamboe planten voor binnen. 

Bamboe: sterke tropische plant in vele vormen

De bamboe is een plant die van oorsprong uit de tropische en subtropische gebieden in Azië komt, maar die ook in koudere berggebieden voorkomt. Een bamboeplant heeft een unieke uitstraling en groeit daarnaast ook zeer snel. Er zijn zelfs gevallen waarbij de plant binnen een paar uur een meter groeide. De bamboe heeft een holle stam met een gele of groene kleur: deze is afgesloten op plekken waar blad ontspringt. Zo komt de bamboe aan haar unieke stam. Dit is een van de redenen dat deze plant erg populair is. Zowel voor binnen als buiten zijn er bamboe planten beschikbaar. 

Welke bamboe planten zijn geschikt als kamerplant?

De familie van bamboeplanten is uitgebreid en veelzijdig. Je kunt dan ook heel gemakkelijk een plant vinden die van oorsprong uit de bamboe-familie komt en die wel geschikt is om als kamerplant neer te zetten. Dit zijn de bamboe planten die geschikt zijn als kamerplant:

  • Bamboepalm: de bamboepalm, ook wel Rhapis Excelsa genoemd, is een kamerplant die niet veel licht nodig heeft. De palm verbruikt weinig water vanwege de schaduwplek. Wel is het belangrijk om de grond van deze plant licht vochtig te houden. De Rhapis Excelsa is verkrijgbaar in heel veel uitvoeringen, omdat geen enkele plant hetzelfde is. De een heeft lichter blad, de andere donker blad. Je kiest dan ook voor een unieke plant.
  • Goudpalm: de goudpalm, ook wel Areca Lutescens genoemd, is een type bamboepalm die zicht perfect leent als kamerplant. Deze plant is verkrijgbaar in uiteenlopende formaten en doet het erg goed op een plekje voor het raam op het noorden. De grond van de goudpalm moet altijd vochtig blijven. Als de grond te ver uitdroogt is er kans op schade die niet meer hersteld kan worden.
  • Bambusa Tuldoides ‘Ventricosa’: dit type bamboe is een tropische plantensoort die niet in ons klimaat past. Maar als kamerplant kan deze plant het wel goed doen: je doet er goed aan om hem in de zomer buiten te plaatsen. Bij goede verzorging kan je er optimaal van gaan genieten.

Alternatief: een kunst-bamboeplant

Wil je een echte originele bamboeplant in je woning plaatsen? Dit is meestal niet mogelijk, omdat de omstandigheden binnen niet ideaal zijn, waardoor de plant niet gaat overleven. Een van de bovenstaande planten is dan ook een goed alternatief. Je haalt hiermee een mooie bamboesoort in huis die zich perfect leent als kamerplant. Maar je kunt er ook voor kiezen om een kunst-bamboeplant in je woonkamer te plaatsen. De kunstplanten vandaag de dag zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en zo krijg je het gewenste effect in je huiskamer. 

Meest populair