HomeInspiratiePlanten die niet giftig zijn voor mijn katten

Planten die niet giftig zijn voor mijn katten

Kamerplanten zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en maten. Dit betekent niet alleen dat je altijd een plant kunt vinden dat in je interieur past, maar ook een plant die aan belangrijke eisen voldoet. Ben jij op zoek naar planten die niet giftig zijn voor je katten? Hier vind je een overzicht van jouw mogelijkheden, zodat je meteen een selectie kunt maken van de kamerplanten voor je woning!

In sommige gevallen kunnen katten ruiken of een plant giftig is, maar om geen enkel risico te nemen is het slim om een kamerplant te kiezen die niet giftig is. Mocht je kat eens aan een blaadje knagen dan is dat geen reden tot alarm. Sommige kamerplanten hebben irriterende stoffen in zich, die ontstekingen in de mond, maag of huid van de kat kunnen veroorzaken. Andere planten verspreiden gif door het lichaam van de kat en kunnen organen aantasten.

Deze planten komen wel door de test

Welke planten kun jij met een gerust hart aanschaffen en neerzetten in huis? Hier vind je een overzicht van populaire kamerplanten die niet giftig zijn:

  • Pannenkoekplant: nee, deze populaire plant is niet giftig voor katten en dat is goed nieuws! Extra reden om de pannenkoekplant zo snel mogelijk aan te schaffen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten. 
  • Calathea: de calathea is een geliefde plant en dat is niet voor niets. De mooie diep groene en paarse bladeren zorgen voor een unieke uitstraling. En daarbij is de plant ook nog eens helemaal veilig voor je kat.
  • Polyscias: op zoek naar een grotere en veilige kamerplant? De Polyscias is dan zeker een optie. Deze mooie en sterke plant is de perfecte aanwinst voor jouw woonkamer. 
  • Beaucarnea: de Beaucarnea, ook bekend als Olifantspoot, is een mooie én katvriendelijke plant. De ideale aankomst voor je woning.
  • Varen: de varen is al jaar in jaar uit een populaire plant. De varen is verkrijgbaar in heel veel soorten, zoals de krulvaren of de ijzervaren. En behalve dat ze goed zijn voor huisdieren, werken ze ook nog eens luchtzuiverend.
  • Bananenplant: steeds meer mensen kiezen voor een bananenplant. Niet alleen vanwege de prachtige bladeren en mooie look, maar ook omdat je hiermee zeker een goede keuze maakt als er viervoeters rondlopen.

Er zijn genoeg mooie kamerplanten die niet giftig zijn voor katten: gelukkig maar, zo kun jij alsnog je woning lekker volzetten met mooie planten. Wil je een nieuwe plant kopen maar twijfel je of dit kan? Je kunt het altijd navragen in de winkel of zelf online opzoeken. Je krijgt dan meteen duidelijkheid.

Welke planten moet je echt vermijden?

Als het gaat om kamerplanten zijn er ook enkele varianten die je het beste helemaal kunt vermijden als je huisdieren hebt. Welke planten zijn giftig voor je kat? Onder andere de volgende planten zijn geen goede keuze voor katten:

Er zijn nog meer planten die giftig zijn voor je kat. Controleer voordat je een nieuwe plant koopt altijd of deze schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je kat. Zo maak je gegarandeerd een veilige keuze en geniet je zelf nog meer van je nieuwe plant.

Meest populair