HomeInspiratieDe mooiste vetplanten voor thuis op een rijtje

De mooiste vetplanten voor thuis op een rijtje

Vetplanten zorgen er niet alleen voor dat een ruimte er gezelliger uitziet, ze hebben daarnaast ook nauwelijks verzorging nodig: wat wil je nog meer? Met een vetplant in huis ervaar je alleen maar voordelen. In je zoektocht naar vetplanten kom je heel wat opties tegen. Welke vetplanten moet jij zeker in huis hebben staan? Hier vind je de mooiste vetplanten voor thuis op een rijtje.

1: Senecio Himalaya

De Senecio Himalaya is een favoriet en dat kunnen we alleen maar beamen. Deze plant is inmiddels een klassieker geworden: de heldergroene stekelige bladeren vallen meteen op. Het is daarnaast ook nog eens heel makkelijk om deze plant, afkomstig uit het zuidwesten van Afrika, te verzorgen. Veel water heeft hij niet nodig en daarnaast kan deze plant ook flink groeien. Voordat je het weet kun je de Senecio Himalaya al verpotten. Snoei de plant ieder jaar zodat je blijft genieten van mooie groei.

2: Sansevieria

Met een mooie Sansevieria kun je de plank eigenlijk nooit misslaan. Deze prachtige plant is verkrijgbaar in heel veel soorten, maar ze hebben allemaal een overeenkomst: de bladeren zijn dik en staan recht omhoog. De Sansevieria Laurenti, ook wel Vrouwentong genoemd, is een zeer populaire soort vanwege de golvende groene bladeren met gele randen. De Sansevieria Zeylanica heeft groene bladeren met een bijzondere bladtekening. De Sansevieria Mikado heeft weer dunne, ronde stengels als bladeren. Alle Sansevieria’s hebben weinig water nodig en zijn daardoor erg gemakkelijk.

3: Agave Shaka Zulu

Wil je geen cactus maar wel iets dat er op lijkt? De Agave Shaka Zulu is dan een goed alternatief. De plant heeft zilver groene bladeren met een rode rand. De plant komt uit Mexico en kan niet alleen goed tegen veel zon, maar ook tegen vorst. Zet de Agave Shaka Zulu in een mooie pot en geeft hem af en toe wat water. Meer zul je niet hoeven doen!

4: Crassula Gollum

De Crassula Gollum komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en is een unieke verschijning. De plant heeft een dikke steel met ovale bladeren. Het lijkt een mini-boompje en dit is dan ook de reden dat deze plant in de top 5 mooiste vetplanten staat. De heldergroene bladeren maken de uitstraling compleet. Bijkomend voordeel: de Crassula Gollum slaat water op in de bladeren waardoor je niet veel water hoeft te geven.

5: Aloë Vera 

De Aloë Vera mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Deze vetplant is niet alleen heel mooi om te zien, maar staat daarnaast ook nog eens bekend om de helende werking van het sap. Deze plant is verkrijgbaar in meerdere formaten, waardoor je heel makkelijk een plant kiest die perfect aan je wensen voldoet. De Aloë Vera komt van oorsprong uit het Midden-Oosten en heeft dan ook nauwelijks water nodig. Water wordt opgeslagen in de bladeren en gebruikt voor de groei. Hoe meer water je geeft, hoe meer de plant zal groeien. Pas wel op, want teveel water in combinatie met te weinig licht kan ervoor zorgen dat je plant gaat rotten.

Meest populair