HomeInspiratieNare geurtjes wegnemen met lekker ruikende kamerplanten 

Nare geurtjes wegnemen met lekker ruikende kamerplanten 

Heb je regelmatig last van nare geurtjes in de keuken? Zeker na het bakken van vis of vlees kan het behoorlijk stinken. Of wat te denken van het gebruik van knoflook bij de bereiding van je gerechten? Met verschillende planten kun je de nare geurtjes die vrijkomen tijdens het koken wegnemen uit de ruimte. 

Planten hebben van nature een zuiverende werking. Ze nemen de kookgeuren, maar bijvoorbeeld ook bacteriën, op uit de lucht. Daarnaast voorzien planten de ruimte van meer zuurstof. Ook niet onbelangrijk; als je jezelf probeert te concentreren op de stappen in een recept! 

Verschillende kruiden voor in de keuken 

Een van de manieren om de kookgeuren uit de keuken te nemen, is het gebruik van een aantal kruidenplanten. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om een roede aan de wand te maken, waaraan je vervolgens verschillende metalen potjes hangt met een kruidenplant. Onder meer basilicum, maar ook de munt plant heeft een hele sterke geur. Een derde optie is rozemarijn. Bijkomend voordeel van het gebruik van kruidenplantjes in de keuken, is dat je altijd verse kruiden bij de hand hebt. Verse kruiden zijn niet alleen veel smaakvoller dan de kruiden in de supermarkt. Het is vaak ook goedkoper, wanneer je een potje koopt. Het voordeel van de potjes is dat de kruiden vanzelf weer aangroeien. 

Tip: verplaats de verschillende kruidenplantjes naar de tuin, wanneer deze te groot worden voor de potjes in huis. Zo houd je de planten in leven en kun je hiervan blijven genieten. Houd er wel rekening mee, dat de kruidenplanten over het algemeen niet winterhard zijn. 

Meest luchtzuiverende planten voor in de keuken 

Vaak wordt de Areca palm als een van de meest luchtzuiverende planten gezien. Je herkent de plant aan z’n prachtige witte kelken, als deze bloeit. De diepgroene kleur van de bladeren van de Areca palm passen bij ieder interieur. Niet alleen de Areca palm doet z’n best de lucht in de keuken te zuiveren tijdens het koken. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de lepelplant, de blauwvaren en de vioolbladplant. De ene plant is aanzienlijk groter dan de ander. Bekijk vooraf goed hoeveel ruimte je de plant kunt geven! Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt in de keuken. 

Lekkerst ruikende plant voor keukens 

In plaats van verse kruiden of een luchtzuiverende plant, kan ook een lekker ruikende plant een goed idee zijn voor de keuken. Denk bijvoorbeeld aan de jasmijn, of de lavendel. Lavendel wordt vaak buiten gebruikt, maar je kunt ze ook binnen in een pot zetten! Andere voorbeelden zijn de viooltjesorchidee en bijvoorbeeld de gardenia. Deze laatste plant heeft hele vrolijke, witte bloemen als deze bloeit. 

Meest populair