HomeInspiratiePlanten voor mensen zonder groene vingers 

Planten voor mensen zonder groene vingers 

Je kent het wel; een paar weken nadat je een plant cadeau hebt gekregen is deze al overleden. Zonde, want de kamerplant paste zo goed bij de rest van je interieur! Niet iedereen heeft echter even groene vingers of de tijd om planten te verzorgen. Voor welke planten kun je kiezen, wanneer je jezelf tot deze groep mensen rekent? Een huis zonder planten is immers ongezellig! Daarbij zijn neppe planten vaak minder mooi en laten ze je niet profiteren van de voordelen die planten bieden. Denk aan de zuurstof die ze toevoegen aan de lucht en de zuiverende werking die ze hebben. 

Door te stekken blijft er altijd een plant in leven 

Voordat we inzoomen op de verschillende planten voor mensen zonder groene vingers, wijzen we je op de mogelijkheid om planten te stekken. Er zijn een aantal plantensoorten die zelf stekjes afgeven. Denk bijvoorbeeld aan een aardbeiplant of de populaire pannenkoekenplant. Door de jonge scheuten in het weekend een eigen pot te geven, heb je altijd een aantal levende planten in huis. Het maakt hierbij minder uit, als er een plant moet worden weggegooid. Het stekken van dergelijke planten is heel eenvoudig, daar je de stekjes direct in de aarde kunt zetten. Lastiger is kopstekken, waarbij je een takje met bladeren in het water laat staan tot er wortels aan het stekje groeien. 

Top 5 met de planten die niet snel dood gaan 

Hieronder hebben we de top 5 met de beste planten die niet snel dood gaan voor je op een rijtje gezet. Het voordeel van deze planten is dat je ze vrijwel overal in huis neer kunt zetten. Daarbij maakt het niet uit, als je ze een weekje water vergeet te geven. 

#1: Cactus 

De makkelijkste, maar misschien niet meest comfortabele plant voor binnen is de cactus. Je hoeft deze plant nauwelijks aandacht te geven. De plant heeft weinig water nodig en groeit niet hard, waardoor het overpotten van een cactus zelden hoeft. Daarbij kun je deze plant in de vensterbank onder een raam op het zuiden zetten. De plant geniet van de zon! 

#2: Drakenboom 

Heb je al eens van de drakenboom gehoord? Het is een klein, compact boompje welke zeer geschikt is voor het gebruik naast de bank of bijvoorbeeld naast een kast op de grond. De drakenboom kan best groot worden, maar groeit vaak niet heel snel. Je hoeft de plant maar eens per twee weken water te geven; deze overleeft het wel. 

#3: Olifantspoot 

Laten we nog even in het dierenrijk blijven, met de olifantspoot. Ook deze plant is goed bestand tegen een stootje. We hebben het hier over een vetplant, die maar weinig water nodig heeft. Dit komt doordat vetplanten van nature een reservoir in zich hebben, waarin zij het water opslaan. Droge aarde maakt dus niet veel uit, als dit voor een of twee weken het geval is. 

#4: Epipremnum 

Een hele weelderige kamerplant is de Epipremnum. Het is een plant die je op verschillende manieren kunt gebruiken; op de grond, in kleiner formaat op een kast en zelfs hangend in een pot. Tegelijkertijd kun je de plant op een groot aantal plekken in huis terug laten komen. Hang deze bijvoorbeeld aan de onderzijde van een traptrede om het trapgat aan te kleden, plaats het plantje in de keuken of zet deze naast de bank op de grond. 

#5: Zebrina Pendula 

Wanneer je per ongeluk een paar takjes te veel van de Zebrina Pendula knipt, is dat geen probleem. Deze plant groeit namelijk zeer hard, ook wanneer je deze relatief weinig water geeft of dit regelmatig vergeet. De plant kenmerkt zich door het iets paarsbruine blad met witte strepen. Ondanks dat de plant snel groeit, blijft deze compact. Hartstikke leuk voor op de hoek van een kast! 

Meest populair