HomeInspiratieGeschikte planten voor in de badkamer

Geschikte planten voor in de badkamer

Tover je woning om tot een heus botanisch huis, door op verschillende plekken kamerplanten te gebruiken. Combineer grote kamerplanten, zoals een Yucca, met kleine planten in potjes op de kast of in de vensterbank. Kijk hierbij niet alleen naar de woonkamer. Ook in de slaapkamer, de keuken en zelfs de badkamer kun je planten terug laten komen, om deze sfeervol in te richten. Wist je dat de badkamer zelfs een zeer geschikte ruimte is voor planten?

Verschillende populaire kamerplanten komen van oorsprong uit het tropisch regenwoud. Met de hoge luchtvochtigheid in de badkamer, zullen de planten zich hierdoor snel thuis voelen! Daarnaast is het vrij warm in de badkamer, doordat men hier vrijwel standaard een radiator heeft hangen en steeds vaker kiest voor vloerverwarming. De mix van warmte en een hoge luchtvochtigheid maakt planten in de badkamer een interessante optie! 

Verschillende soorten planten voor vochtige ruimtes

Er zijn diverse plantensoorten die goed tot hun recht zullen komen in de badkamer. Een voorbeeld van zo’n plant is de Alocasia, deze plant komt uit het tropisch regenwoud en gedijt goed in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Zorg er wel voor dat de planten in de badkamer voldoende licht krijgen. Dit hebben ze nodig om te kunnen groeien. Houd er daarnaast rekening mee, dat het verpotten van de planten in de badkamer regelmatig nodig zal zijn. Ook de Aloë Vera is een goed voorbeeld van een plant die zeer geschikt is voor het gebruik in de badkamer. 

Top 5 met beste planten voor de badkamer 

Hieronder vind je de top 5 met de beste planten voor vochtige ruimtes in huis. Beperk je niet tot deze kamerplanten. Er zijn veel meer plantensoorten die het goed zullen doen in bijvoorbeeld een badkamer. 

  1. Drakenplant 
  2. Kentia Palm 
  3. Orchidee 
  4. Graslelie 
  5. Lepelplant 

Voordelen van planten in de badkamer 

Niet alleen geven planten de badkamer een sfeervolle uitstraling. Wist je dat het ook heel gezond is om de planten juist in de badkamer te plaatsen? Planten hebben een zuiverende werking. Ze nemen de bacteriën op uit de lucht en voorzien de ruimte van zuurstof. Juist in de badkamer is een goede hygiëne cruciaal De verschillende planten voor de badkamer dragen graag hun steentje bij aan het verbeteren van de hygiëne in jouw badkamer! 

Tip: geef de planten in de badkamer niet te veel water. De aarde rond de plant moet vochtig zijn, maar niet kletsnat. Houd er daarnaast rekening mee, dat het onverstandig is om het raam open te zetten. Tocht kan de verschillende kamerplanten aantasten. 

Meest populair