HomeInspiratieGroene Kneusjesbox Review: wat zijn mijn ervaringen?

Groene Kneusjesbox Review: wat zijn mijn ervaringen?

Je hebt ‘m vast al eens voorbij zien komen, de Groene Kneusjesbox van Plantje.nl. Met deze plantenbox creëer je in een mum van tijd een botanische sfeer in huis! De box bestaat uit tien tot twaalf plantjes, waarvan je op voorhand niet weet welke soorten het betreft. Het maakt het openen van Groene Kneusjesbox een feestje en je leert kamerplanten kennen waar je eerder wellicht niet van hebt gehoord. Wat zijn mijn Groene Kneusjesbox ervaringen? Je leest het in deze review! 

Hoe werkt de Groene Kneusjesbox? 

Voordat ik je meer vertel over mijn ervaringen met de Kneusjesbox, is het goed om in te zoomen op het concept achter de plantenbox. Je schaft de box voor 24,95 euro aan, waarbij je tien tot twaalf kneusjes ontvangt. Heb je al veel planten in huis? Kijk in dat geval eens naar de halve Kneusjesbox, met zes planten. Deze plantenbox kost 18,95 euro. 

De planten hebben allemaal een afwijking, waardoor ze niet geschikt zijn voor de verkoop in de winkel. Het is zonde om planten met een afwijkende vorm of bijvoorbeeld een aantal gele bladeren direct weg te gooien. De Groene Kneusjesbox vormt de oplossing! Plantje.nl stelt de boxen samen op basis van het aantal afwijkende planten wat men dagelijks heeft. Dit verklaart waarom je op voorhand niet weet welke kamerplanten er in de plantenboxen zitten. Wat je wel weet is dat je altijd tien tot twaalf verschillende planten krijgt. 

Kwaliteitscheck bij de plantenboxen 

Bang voor een kamerplant vol met ongedierte hoef je niet direct te zijn, bij de aanschaf van deze plantenboxen. Ook de planten die aan de Groene Kneusjesbox worden toegevoegd, worden namelijk gecontroleerd op ongedierte. Dit gebeurt zowel bij de kweker, als op het moment dat ze naar jou op transport gaan. Garanties worden logischerwijs niet gegeven door Plantje.nl; er kan altijd een plant in het pakket zitten, waar het ongedierte goed verstopt zit. 

Mijn ervaringen met de Groene Kneusjesbox

Nadat ik de Groene Kneusjesbox online besteld heb, staat de transporteur de volgende werkdag al voor de deur. Handig aan de website van Plantje.nl is de mogelijkheid om zelf de gewenste bezorgdag te kiezen; je wilt voorkomen dat de planten eerst worden teruggestuurd voor een nieuwe bezorgpoging als je niet thuis verwacht bent. Opvallend is de manier waarop de planten verpakt zijn; zeer stevig! Alle planten staan nog netjes rechtop in de doos en bevatten in ongeveer de helft van de gevallen een folie. De andere plantjes staan los in hun pot. De aarde voelt in sommige potjes vochtig aan, wat erop duidt dat de kamerplanten niet lang zonder water hebben moeten doorkomen. 

Staat van de verschillende kamerplanten 

Stiekem had ik al voor de levering van de Groene Kneusjesbox naar ervaringen van anderen gezocht. Wat kon ik van de plantenbox verwachten? Gaat het om kneusjes, of valt voor de gemiddelde plantenliefhebber als ik ben niet te zien dat deze planten ongeschikt zijn voor de winkel? Het valt me mee, nadat ik de planten uit de doos gehaald heb. Sommige planten bevatten wat losse of rotte bladeren, die eenvoudig weg te nemen zijn van de plant. Ook zijn er een aantal planten met wat stekjes; zo heb ik niet elf planten gekregen, maar eigenlijk nog meer! De planten ogen vitaal en op een enkel vliegje na, is er geen ongedierte op te merken. 

Inhoud van de Groene Kneusjesbox 

De inhoud van de Groene Kneusjesbox is heel divers. Ik heb een bananenplant (Musa), twee soorten van de Begonia, een Hedera, Peperomia en een Dracaena in twee varianten. Ook zitten er een Ctenanthe, Ficus, Marantha en Chamaedorae in de box. Sommige van deze plantensoorten kende ik nog niet, het maakt de plantenbox nog leuker!

Op de meeste potjes staat vermeld om welke kamerplant het gaat. Voor de planten die ik niet direct herken, of waarover geen informatie op de pot staat gebruik ik de PlantSnap app. Je downloadt deze gratis in de Apple App Store of Google Play Store. 

Gebruik van de Groene Kneusjesbox 

Ik zou de aankoop van de Kneusjesbox zeker aanraden aan bijvoorbeeld studenten, die voor het eerst op kamers gaan. Ook mensen die van een klein appartement naar een grotere tussenwoning verhuizen zullen veel plezier hebben van een Groene Kneusjesbox. Voor relatief weinig geld creëer je een botanische sfeer in de kamers thuis! Reken je het terug, dan betaal je per plant tussen de 2,10 en 2,50 euro. In de tuinwinkel betaal je voor een kamerplant al snel het dubbele tot het driedubbele daarvan. 

Conclusie: mijn Kneusjesbox ervaringen? 

Al met al ben ik zeer te spreken over de Groene Kneusjesbox! De kwaliteit van de planten oogt bij het uitpakken van de doos goed, het gaat om een diverse set aan kamerplanten en de planten hebben een mooi formaat. Je kunt ze eigenlijk in iedere ruimte gebruiken, op een kast, in de vensterbank of op een bureau. Let wel goed op de hoeveelheid licht die de planten nodig hebben. Voor nu ben ik benieuwd hoe de planten over een maand of drie à vier ogen. Staan ze er nog steeds zo mooi bij, of blijken er toch een paar planten zwak te zijn? 

Enig nadeel van de Kneusjesbox is het feit, dat de kamerplanten giftig kunnen zijn voor kinderen en huisdieren. In de plantenboxen wordt geen onderscheid gemaakt tussen giftige en niet-giftige planten. Planten die giftig blijken te zijn zou je op een veilige plek neer moeten zetten of cadeau moeten doen aan de buren.  

Dit is een gesponsord artikel, Plantje.nl heeft een gratis Groene Kneusjesbox aangeboden om hier een review over te kunnen schrijven. De review is gebaseerd op eigen ervaringen en niet geredigeerd/aangepast door externe partijen.

Meest populair