HomeKamerplantenAnthurium verzorgen

Anthurium verzorgen

De Anthurium is een van de meest geliefde kamerplanten. Het plantje kenmerkt zich door zijn diepgroene bladeren, gecombineerd met opvallend rode of roze bloemen. Je kunt de kamerplant het hele jaar door kopen bij verschillende tuinwinkels. Combineer verschillende soorten van de Anthurium met elkaar, om een speels effect aan een ruimte geven. Je vindt deze kamerplant niet alleen met rode en roze bloemen, maar bijvoorbeeld ook in een witte variant. De Anthurium verzorgen is heel eenvoudig, je hoeft er geen groene vingers voor te hebben! Wanneer je voldoende aandacht besteed aan de Anthurium verzorgen, zal deze het hele jaar door bloemen dragen. Wist je dat de Anthurium van oorsprong uit Zuid-Amerika komt? Onder meer in landen als Brazilië, Ecuador en Peru zal je de kamerplant regelmatig tegenkomen. Het zegt ook direct iets over een geschikte plek voor de plant: in huis en zeker niet buiten!
Geschikte plek: 🌤️
Water: 💦💦💦
Voeding: 🌱
Giftig: ✔️

Geschikte plek voor een Anthurium

Om het hele jaar door van de bloemen van de Anthurium te kunnen genieten, is het belangrijk de plant op een lichte plek in huis te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een kast in de keuken of woonkamer. De vensterbank is minder geschikt voor de Anthurium plant, daar je het risico loopt dat de bladeren verbranden als deze in aanraking komen met direct zonlicht. Doordat de Anthurium kamerplant voor oorsprong uit Zuid-Amerika komt, is het verstandig deze op een warme plek te zetten. Het mag best een beetje vochtig zijn! De keuken is om die laatste reden een hele goede plek voor deze plant. Plekken die je zou moeten vermijden zijn kasten en vensterbanken in de buurt van een radiator of plekken waar het relatief donker is.

Water geven aan de Anthurium

De Anthurium mag best wat water hebben, snel verdrinken zal de plant niet. Zorg dat de grond voortdurend vochtig is. Let op, er zit een verschil tussen nat en vochtig! Zou de grond te nat zijn, dan is de kans op het rotten van de wortels van de Anthurium groot. Dit wil je voorkomen. Combineer het bevochtigen van de aarde met het benevelen van de kamerplant. Dit doe je snel en gemakkelijk met een plantenspuit. Tip: houd de vochtigheid van de grond rond de Anthurium zeker in de zomermaanden in de gaten. Geef in het voorjaar en de zomer wat meer water aan de plant dan in het najaar en de winter.

Voeding voor een Anthurium

Zeker in de periode kort nadat je de Anthurium in huis hebt gehaald, hoef je deze geen extra plantenvoeding te geven. Naarmate de plant begint te groeien, zou je deze kunnen verpotten. Zo heeft de plant voorlopig weer voldoende bouwstoffen om te blijven groeien en bloemen te geven. Lijkt de plant steeds minder bloemen te geven? Het kan een reden zijn om deze wat plantenvoeding te geven. Pas op dat je de plant niet te veel voeding geeft, daar dit de plant zou schaden. Er zijn verschillende soorten universele plantenvoeding die je kunt gebruiken voor het voeden van de Anthurium.

Anthurium verpotten

Naarmate de Anthurium plant groter wordt, kan het verstandig zijn deze te verpotten. Gebruik bij het verpotten van de Anthurium altijd verse aarde. Zo heeft de plant voldoende bouwstoffen om zich goed te kunnen wortelen in de nieuwe pot. Het is onder meer afhankelijk van de plek waar je de plant hebt staan en de hoeveelheid water die je deze geeft, hoe snel de plant zal groeien en dus hoe snel deze verpot moet worden.

Anthurium stekken bij verpotten

Bij het verpotten van de Anthurium kun je deze stekken. Er zijn in de basis twee manieren waarop je de plant stekt: door de kluit hiervan te splitsen of door een stengel te laten wortelen. Het wortelen van een stengel gebeurt in water. Bij het splitsen van de wortels van de Anthurium kun je deze direct in de aarde stoppen.

FAQ – Anthurium verzorgen

> Bekijk hier alle tips voor het verzorgen van kamerplanten!
Vorig artikel
Volgend artikel

Meest populair